Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Verhalenvertelster Marjo Dames heeft verschillende Kerstverhalen waarbij ze zichzelf tussendoor op de accordeon begeleid om samen met het publiek de oude sfeervolle Kerstliederen te zingen. De verhalen varieren van Volks tot gedistingeerd. Het programma is variabel (in overleg) van lengte.

verteller

Reacties opn22 december 2019 na 1 uur vertellen in Dwingeloo bij een van de vakanties van het 'senioren vakantieplan'. http://seniorvakantieplan.nl: 'Mijn complimenten voor de eenvoud en de gevarieerdheid.'

Nieuw: Happy X-Mas Elvis

Samen met Chris Champion als duo 'Coyote & Co' speelt Marjo Dames de Kerstvoorstelling 'Happy Christmas, Elvis. Chris Champion zingt en speelt ukelele. Met 20 miljoen verkochte exemplaren is het oude album (1957): 'Elvis'Christmas Album' het best verkochte album aller tijden: 20 miljoen exemplaren.  

Coyote & Co neemt u mee naar de winterwonderwereld van Elvis met de oude nummers als: 'White Christmas, Lonely this Christmas, Winterwonderland en Blue Christmas'  Een mooie mix van kerstverhalen met deze songs staat garant voor de magische sfeer van een nostalgische kerst.

Tijdsduur: 50-60 minuten Prijs: € 500,- ex BTW 9% ex reiskosten € 50,-

Kerstverhalen

'Vadertje Panov' van Tsjechov. Leef mee met de oude schoenmaker die op Kerstavond eenzaam op de komst van Christus zit te wachten en intussen  allerlei goede daden verricht. 

Opnieuw een verhaal van Tsjechov: 'de Verandering' . Ga mee de duisternis van de donkere nacht in waarbij de jongste zoon tijdens de wake bij zijn overleden moeder het Licht en de zin van zijn leven ontdekt.

'Hazenliefde' van Anton Koolhaas vertelt over de Kracht die loskomt als 2 wezens ware liefde en genegenheid  voor elkaar voelen.

'De Kerstvrouw' van Tournier is een grappig verhaal dat vertelt over een nieuwkomer in een traditioneel dorp die bruggen weet te slaan tussen twee vijandelijke groeperingen tijdens Kerstavond.

'Raaf steelt het Licht' is een Canadees volksverhaal waarbij het ontstaan van het Licht wordt uitgelegd. Erg fijn tijdens de donkere dagen.

'Jantje van de Scholtenhoeve' van WG van der Hulst laat ons op WG van der Hulst wijze zien dat naastenliefde het belangrijkste ingredient is tijdens het Kerstfeest.

'Het Paradijs verhaal' een bewerking van het oude Bijbelverhaal, geinspireerd op 'de Bijbel voor ongelovigen' van Guus Kuier. Het is een feministisch verhaal waar kritisch wordt gekeken naar mannen- en vrouwen-rollen in het oude verhaal. 

 

Kerstmis

Programma informatie

Elk verhaal duurt zo'n 20 minuten. In overleg worden daarbij Kerstliedjes gezongen. 

De totale lengte van het programma varieert van 30 min tot 90 minuten  met 1 of 2 pauzes.

Marjo Dames neemt zelf geluidsapparatuur mee zodat de verstaanbaarheid geen porbleem is. Per locatie wordt bekeken of dat wenselijk is.

contact