Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Kerstverhalen Primair Onderwijs

Kerstmis is een speciale tijd. Voor veel baisscholen is het een tijd waarin een feestelijke middag of avond voor de hele school wordt georganiseerd. De verteltheatervoorstelling: 'Eend met Kerst' is een prachtig, verrassend, grappig verhaal. De onderliggende boodschap: 'Wees een beetje aardig voor elkaar' wordt op lichte, speelse wijze aangereikt. Doordat verhalenvertelster Marjo Dames het vertellen afwisselt met spel, maskers en voorwerpen blijft het verhaal boeiend voor alle leeftijdsgroepen.  

Reactie nav Kerstavond op de Ludgerusschool in Soest: ' Hai Marjo, Het was een TOP avond!! Kreeg van veel kinderen een positief geluid te horen!! ..... Nogmaals, het was TOP!! Super bedankt. Hele fijne dagen en wie weet tot ziens! '

Eend met Kerst

Lang Verhaal/ voorstelling

Vorig jaar rond Kerst hier in de buurt, was er iets aan de hand met een gezin. Misschien weten de leerlingen het nog wel ?  Dat gezin: Vader, moeder en twee zonen hebben een hele nacht in een boom moeten slapen. Hun buurmeisje had hen betoverd. Per ongeluk. Marjo Dames vertelt en laat zien hoe vader en de twee zonen op eendenjacht gaan. Nadat ze eenden hebben geschoten beginnen er vreemde dingen te gebeuren: eenden die gaan aanvallen, memory-kaartjes die plotseling eendenkoppen vertonen, en dan de betovering die als een bliksemflits uit de vinger van het buurmeisje schiet. De volgende ochtend is het hele gezin in eenden veranderd. Waar moeten ze nu slapen ? Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk dat er maar 1 manier is om van de betovering af te komen: beloven dat ze nooit meer zullen jagen. Vader slaat het geweer in 1000 stukjes. Eind goed, al goed.

Marjo Dames vertelt en speelt. Ze neemt een eenvoudig decor mee. De voorwerpen hebben een ondersteunende functie in het spel. De eenden worden verbeeld met masker-spel. Een grote mand hoog op een trap is het nest in de boom. Muziekfragmenten helpen de spanning op te bouwen. Daarna klinkt er swingende Kerstmuziek.

Korte Verhalen met kerstliedjes en accordeon

Schoolbreed -30 minuten

'Raaf steelt het Licht': een scheppingsverhaal van de Indianen waarin wordt verteld over een tijd waarin de aarde nog donker was.

'Albin en Lila': over verdraagzaamheid op een oude boerderij

 

Technische informatie

Leeftijd: Schoolbreed

Speelduur: 45 minuten.

Speelvlak: 3x5 meter, speelzaal, aula, gymzaal, theater, 

Verduistering: Niet noodzakelijk.

Prijs lange voorstelling: € 395,- ex BTW 9%, ex reis € 50,-

Prijs korte voorstelling: € 300,- ex BTW 9%, ex reis € 50,-

contact