Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Verhalen-Specials

Kerstmis, Pasen, Sinterklaas-feest, de week tegen Pesten, de nacht van de nacht, halloween, midzomer.  Elk jaar komt het weer terug, elk jaar weer een kans om naar prachtige verhalen van het seizoen te luisteren. Maar ook voor uw eigen gebeurtenis of feest is in overleg een maatwerk verhaal mogelijk.

Familiefeesten

Solo of duo voorstelling. Korte goochel-act voor de kinderen vooraf door Chris Champion. Daarna vertelt Marjo Dames 1 of meer korte verhalen afgewisseld met oude liefdesliedjes begeleidt op Uekelele door Chris Champion.

 

Liefdes verhalen

Kerstverhalen

Korte Kerstverhalen ( 20 min) met de sfeer van warmte, saamhorigheid en menslievendheid voor het ware kerstgevoel.  De verhalen worden afgewisseld met het gezamenlijk zingen van oude Kerstliedjes onder begeleiding van accordeonmuziek.  Keuze in overleg. Programma van 2x 30 of 2x 45 minuten.  Reacties:  Majestueus en Meesterlijk ! (artsenvereniging Nijmegen 2017 na afloop van het verhaal over Kalkoenen)

Voor het Primair Onderwijs is er ook het humoristische langere verhaal  'Eend met Kerst ?' (45 min) Een theatervoorstelling over een familie die per ongeluk de kerstdagen als eend in een boom moet doorbrengen.  Reactie van leerkracht na Kerstvoorstelling 2016: Wat een geweldig verhaal, Ze speelt goed in op opmerkingen van kinderen, Prachtig! Laat haar ieder jaar maar komen! 

Paasverhalen

Paasverhalen

Voorjaar, nieuw leven breekt aan, de wereld is vol beloften. Het prachtige verhaal over de bange haas Leendert die verliefd wordt, doet elke mensenhart sneller kloppen. Of een verhaal vol bezinning:  'De Verandering' het indringende verhaal uit het oude Rusland over de Verandering die een jonge man ondergaat in de nacht dat hij waakt bij het lichaam van zijn overleden moeder. Afgewisseld met ude Nederlandse liederen over de kracht van het leven, levensvreugde en het voorjaar.

de Nacht van de nacht

Het oude indianen verhaal over het ontstaan van het licht mag hierbij niet ontbreken. 'Raaf steelt het Licht' is grappig en spannend tegelijk. Voor heel jong 4+ tot heel oud.  

Liefdes-verhalen

Een zomeravond vol liefde. Korte verhalen over verliefd worden, de lange weg vol stenen en struikels, afgewisseld met love-songs uit de 50-er jaren. Verteld door Marjo Dames, gezongen en begeleid op Uekelele door Chris Champion

Week tegen Pesten

In 2016 is de Week tegen Pesten van 19 t/m 23 september. Op basisscholen in het hele land wordt er aandacht aan besteed met pestprotocollen, workshops en voorstellingen. Voor kleuters, onderbouw groep 1-2-3 is er de voorstelling: 'Konijn is jaloers'. Het verhaal is gebaseerd op een Winnie de Poeh verhaal. Marjo Dames gebruikt maskers, poppen, muziek en interactie tijdens het vertellen.

contact

volwassenen verhalen