Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Entertainment Ouderen 

Geef uw ouderen eens een ander entertainment programma. Verhalenvertelster Marjo Dames vertelt verhalen die dichtbij de ouderen staan en wisselt de verhalen af met oude bekende liedjes.  

Reactie na een vertel-optreden in Smilde, janauri 2017: 'Het was een fijne avond. Je vertelt en zingt zo mooi. Jij creëert een fijn sfeertje.'

Entertainment ouderen Drenthe

Entertainment in Drenthe

Omdat de procincie Drenthe zo heerlijk dichtbij is heeft u als activiteitenbegeleidster voordeel, voor de eerste 100 km reisafstand vanaf Hardenberg betaalt u geen reiskosten voor het vertel-programma.

 

Verhalen

Ouderen hebben zelf een leven vol verhalen. Het is voor elk mens fijn als verhalen aansluiten bij je eigen belevingswereld. De verhalen die Marjo Dames vertelt hebben thema's die de meeste mensen wel herkennen: verliefd worden, de problemen om elkaar daarin te vinden, hoteldebotel zijn, de eerste kus, kapers op de kust. Luister naar een van de spannende verhalan uit 1000-en-1-nacht en als vanzelf komt die glimlach van herkenning op uw gezicht.

Zeker als ouderen geheugenproblemen hebben, kunnen verhalen over ondeugende kinderen goed aanslaan. Hun eigen jeugd wordt herinnerd of de ondeugendheiden van de kinderen toen die klein waren. Boeren kinderen die per ongeluk met een geitje in de kerk belanden, ze moeten zich verstoppen voor de boze koster. Het is een vermakelijk verhaal. Zelfs als geheugens niet meer zo helder zijn, komen de ouderen die luisteren goed mee op de spannende en tegelijkertijd grappige situatie die verteld wordt.

Zo ook het smokkelverhaal, gesitueerd langs de grens met Duitsland, waarin liters jenever ongezien langs de douane moeten komen. De geheime afspraken, het dienstmeisje dat een voor een haar kledingstukken uittrekt, de dappere smokkelaars die de douanier voor de gek weten te houden. Door de eenvoud en door de smakelijke toon zit ieder te genieten.

Filmpje

 

de Liedjes

Oude bekende meezingers met rustige, eenvoudige klanken begeleid op accordeon worden tussen de verhalen door gezamenlijk gezongen. Er mag wat fout gaan, er mag wat worden toegevoegd, er mag overgestapt worden op een lied dat ineens in de herinnering komt.

Gezamelijkheid en plezier is het streven. De liedjes vormen de brug naar het volgende verhaal. De Thema's liggen zo dicht mogelijk bij die van de verhalen, zodat het een geheel is.

Bekende Liefdesliedjes zijn er genoeg: Wordt nooit verliefd, Sarie Mareis, Lili Marleen, My Bonnie. Liedjes over ondeugende kinderen: Daantje, het gedicht van jantje en de pruimenboom, Onder moeders paraplu. 

Kerstmis en andere speciale thema's

In overleg kan er een programma worden samengesteld voor een thema waarmee u op uw locatie bezig bent. Zowieso is er een Zomer-programma met strandverhalen en zonnige liedjes en een Kerstprogramma.

 

contact