Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Entertainment voor Ouderen

Samenzijn, gezamelijk naar iets luisteren en meedoen haalt ouderen uit hun isolement. Kleinschalig entertainment in een huiskamer of op een wat grotere schaal in de recreatiezaal, alles is mogelijk. Herkenning is een belangrijk onderdeel om mensen met geheugenklachten aan te spreken. Marjo Dames vertelt korte verhalen en wisselt die af met oude bekende meezing liedjes.

Verhalen

De korte verhalen zijn zo gekozen dat de thema's voor de meeste mensen herkenbaar zijn. Bijvoorbeeld het prachtige verhaal over liefde. De held is een juwelier en hij moet heel wat uit de kast halen om het hart te winnen van de mooie vrouw waar hij verliefd op is geworden.  De spannende scenes waarbij de man omhoog klimt langs de regenpijp spreekt tot de verbeelding. Als Marjo Dames één van de dames uit het publiek bij de hand pakt alsof ze de mooie vrouw uit het verhaal is en gaat zingen: 'Oh, wat ben je mooi, oh, wat ben je mooi' smelt ieders hart. Voor ouderen zijn er andere verhalen dan voor ouderen met geheugenstoornissen. De verhalen kunnen terug grijpen naar situaties die bekend zijn uit de kindertijd, maar ze zijn nooit kinderachtig.

Reactie na een vertel-optreden in Smilde: 'Het was een fijne avond. Je vertelt en zingt zo mooi. Jij creëert een fijn sfeertje.'

Liedjes

De verhalen worden afgewisseld met oude bekende liedjes die aansluiten bij de verhalen. Het liefdes verhaal wordt afgesloten met 'Sarie Mareis', 'My Bonnie', 'Wordt nooit Verliefd'. Ook heeft de verhalenvertelster verschillende voorwerpen bij zich die reakties uitlokken. De prachtige handgemaakte bruidsjapon van haar moeder, moet natuurlijk worden aangetrokken. Als de vertelster aangeeft dat ze er zelf dan niet meer uit kan komen, wordt er door de dames en heren uit het publiek van alle kanten hulp toegezegd.

Lage Drempel

Het programma heeft een huiselijke sfeer. De entertainster maakt gebruik van herhalingen in de verhalen.  Als ze even wacht en vragend kijkt, weten er altijd een paar mensen precies die ene beangrijke zin uit het verhaal. De bruidsjurk wordt met vereende krachten weer uitgetrokken en de meegebrachte warboel van lakens komt met vereende krachten weer goed in de vouw, of juist niet.

Het programma is gezellig. Door de keuze van de verhalen en de afwisseling met de liedjes is het programma ook voor groepen ouderen met geheugenstoornissen goed te volgen. Eigen inbreng is mogelijk, de reakties verhogen juist de vreugde.

 

contact

Prijsinformatie

Voor Prijs- en meer informatie scroll naar de onderkant van Verhalenvertelster.nl

Foto's

foto's