Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Verhalen Ouderen

Gezamenlijk luisteren naar een verhaal geeft een sfeer van verbinding, ontspanning, intimiteit en gezelligheid. Verhalenvertelster Marjo Dames is meester in het afstemmen op de verschillende doelgroepen: zelfstandige ouderen, ouderen met geheugenstoornissen of somatische aandoenigen in zorgcentra. Ze vragen allemaal om een andere aanpak. Ze heeft universele thema's die door elk mensenleven heen gespeeld hebben: liefde, elkaar voor de gek houden, Kwajongens-streken, stoute kinderen die betrapt worden of toch net niet. Eenvoudig zonder kinderachtig te zijn. En om de sfeer er helemaal in te krijgen, zingt ze en begeleidt ze zichzelf op de accordeon:  'gouwe-ouwe' nummers uit het 'Kun je nog zingen, Zing dan mee-repertoire'.  

Corona- Proof: Afhankelijk van de lokatie kan de verhalenvertelster buiten vertellen en spelen terwijl de bewoners binnen zitten: openslaande tuindeuren, een balkon, een afdak bij de hal. Speeltijden kunnen worden ingekort tot 3x 20 minuten of 4x 15 minuten. 

Reacties Hoogeveen 16-10-2019: 

Wat knáp, dat ze die verhalen maar zo uit haar hoofd vertelde! 

Jij was er niet, wist je het niet? Nee, ik had er anders wel bij willen zijn! Nou, jammer hoor!

Die liedjes.....die waren ook zoooo leuk. 

Waar kwam ze ook alweer vandaan? Oja, Radewijk, nee weet ik niet precies. Friesland toch? Welnee, ergens bij Hardenberg. 

Zou dat smokkelverhaal echt zijn geweest? 

 

                                                       

Ouderen en nog Ouder

Marjo Dames vertelt in Zorgcentra en in zaaltjes waar bijvoorbeeld de oranjevereniging of vrouwen van nu een middag voor ouderen organiseren.  Dat kan zijn voor groepen ouderen met somatische klachten, maar dat kan ook zijn voor mensen met geheugenproblematiek.  Soms voor een hele zaal vol, soms op kleinere schaal in de beslotenheid van een huiskamer. Ook komt ze met haar vertel- en liedjesprogramma bij Alzheimercafé's als er een gezellige avond wordt georganiseerd voor ouderen met beginnende dementie samen met hun partners of mantelzorgers. 

Reactie na een vertel-optreden: 'Het was een fijne avond. Je vertelt en zingt zo mooi. Jij creëert een fijn sfeertje.  

Verhalen

De verhalen zijn eenvoudig en herkenbaar, maar niet kinderachtig. Een greep uit de verhalen: Beginnende verliefdheid, De geit in de kerk, Een steen die soep kan koken,  De muzikant met de bochel, Drie wilde Jagers, Smokkelverhaal.

 

Liedjes

Door de afwisseling met liedjes en door het meezingen, blijft het recreatieprogramma levendig en kunnen de ouderen er goed bij blijven.  Liedjes die iedereen mee kan zingen zoals: In een blauw geruite Kiel, Daar was laatst een meisje loos, Sarie Mareis, Mama 'k wil een man hè, worden doorgaans uit volle borst meegezongen. Voor de jongere ouderen is er: wild rover, Sammie, 2 motten, wonderful world, Daar bij die waterkant

                                             

Technische informatie

Het programma duurt in overleg 2x 45 minuten of 2x 30 minuten. De vertelster neemt zelf geluidsapparatuur mee. Prijsindicatie:  2x 30 minuten: € 200,- ex BTW 6%, ex reiskosten. Voor kleinere zorgcentra in de regio Hardenberg is prijsoverleg mogelijk.  Er is ook op prijsgebied meer mogelijk dan u denkt; neemt u voor vragen over de mogelijkheden contact op met Marjo Dames: contact