Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

De verteltheatervoorstelling 'Verliefd' wordt solo gespeeld door verhalenvertelster.nl / Marjo Dames. Leerlingen van 10-11 jaar en ouder krijgen in het verhaal van alles te horen over de veranderingen waar ze zelf midden in zitten.

Hoe ziet je lichaam er uit ? Waar schaam je je voor, wat is mooi ? Hoe laat je iemand weten dat je hem/haar leuk vindt, hoe gaat zo'n eerste zoen. Ook pijnlijke thema's als erbij willen horen, over je grenzen gaan, en juist het tegenovergestelde: Nee zeggen komen aan bod.

Verliefd

Het Verhaal: 

Vader Jan is de hoteleigenaar van hotel Boslust. Als hij op een dag jurken gaat dragen, lopen alle gasten weg. Gelukkig wil zijn buurman die vroeger bondscoach was van het Nederlands elftal een voetbalweekend organiseren om het hotel uit de zorgen te halen.

Vader Jan zijn 2 kinderen Fiona en Jort zijn intussen dik in de pubertijd. Fiona is ver over haar grenzen gegaan en durft nu niet meer verliefd te worden en Jort is doodsbang om te zoenen. De vluchtelinge Ragwa die tijdelijk in het hotel woont heeft haar eigen verhaal over liefde, trouwen en seks.

Laat 1 ding duidelijk zijn: je moet je hele leven van alles, maar met seks MOET NIKS.

Week van de lentekriebels

Op veel scholen in het basisonderwijs wordt de week van de lentekriebels aangegrepen om de verplichte lessen seksuele vorming te geven. De voorstelling 'Verliefd' geeft mooie kapstokken om met de leerlingen te praten over onderwerpen die mogelijk genant zijn. De personages kunnen een mooie ondersteuning geven. Jort heeft in het verhaal natte dromen over het meisje dat hij leuk vindt. Hij schaamt zich daar over. Leerlingen kunnen hierop inhaken en dan hoeft het niet over hen zelf te gaan

Seksuele Vorming Basisonderwijs

In de voorstelling komen belangrijke thema's als lichaam en zelfbeeld, relaties, seksualiteit en religie, weerbaarheid, seksuele diversiteit op ongedwongen wijze aan bod. In de lesbrief staan opzetjes om daar dieper op in te gaan. 

Informatie

Speelduur: 45 minuten

Leeftijd: 11-14 jaar

De solovoorstelling kan zowel op school als in zalen en theaters spelen.

Verduistering niet noodzakelijk.

Prijs: € 475,- ex reis € 50,- ex BTW 9%