Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Verliefd

Een grappige, ontwapenende  en ontroerende voorstelling voor jongeren  van 10+ die midden in de pubertijd met alle hormonale veranderingen zitten.

In een mooi, boeiend verhaal over een Hotel komen heel wat spannende onderwerpen aan bod: verliefd zijn, zoenen, eerste keer seks, schaamte, natte dromen, grenzen stellen, grote en kleine borsten, grote en kleine piemels, homoseksualiteit, vloggen en sexting, over je ongemakkelijk voelen en over je lekker voelen.

De voorstelling stelt gerust en maakt vragen en discussie los. De leerkrachten van de groepen 7-8 van het PO krijgen mooie handvatten om seksualiteit op een relaxte manier te bespreken. Ineens kan het gesprek gaan over de seksuele belevenissen van de personages uit de voorstelling.

Verliefd

 

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af rondom de bewoners van Hotel Boslust. Vader Jan is jurken gaan dragen, dochter Fiona durft na een onplezierige eerste seksuele ervaring niet meer verliefd te worden, zoon Jort is juist heerlijk verliefd maar uit onhandigheid gaat er van alles mis. De vluchtelinge Ragwa die in het hotel woont, vertelt over de positieve maar ook over de negatieve ervaringen van haar huwelijk met een jongen die ze niet kende.

Het verhaal wordt op openhartige wijze verteld door verhalenvertelster Marjo Dames. Ze weet de juiste toon te treffen, leerlingen zitten op het puntje van hun stoel, som

s wordt er wat gegiecheld, soms lekker gelachen, soms doet het verhaal pijn, maar nooit wordt het ondragelijk of genant. 

Informatie

Speelduur: 45 minuten

Leeftijd: 10+

Max 120 leerlingen

Lesbrief aanwezig.