Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Meester- en Juffendag

Einde van het jaar, Tijd voor meester- en juffendag. De verteltheatervoorstelling: Dokter Proktor's Schetenpoeder is een grappig, spannend en feestelijk verhaal dat verteld en gespeeld wordt door Marjo Dames, Verhalenvertelster.nl  Het verhaal is vooral geschikt voor de middenbouw, maar door kleine aanpassingen in de vertelstijl en de eenvoud van het verhaal kunnen leerlingen van de onderbouw de voorstelling ook heel goed aan.  Door de humor en de fantastische situaties is de voorstelling zelfs op sommige scholen geschikt voor de bovenbouw. Schetenpoeder, dat wordt lachen natuurlijk, maar het verhaal wordt nergens flauw. Het gelijknamige boek van de schrijver Jo Nesbo, is een geliefd jeugd boek dat kinderen aanspoort om nieuwsgierig te zijn en fouten te mogen maken. 'Een leven lang leren': Ga op onderzoek uit met: Dokter Proktor's Schetenpoeder

Dokter Proktors Schetenpoeder

Verhalenvertelster.nl

Marjo Dames is al sinds 1999 professioneel verhalenvertelster. Ze reist het hele land door met haar theatrale vertellingen. Basisscholen kopen haar voorstellingen zowel in voor cultuur-educatieve projekten als voor feestdagen. Humor, speelsheid, afwisseling en muzikale fragmenten maken de vertelvoorstellingen een plezier om bij te wonen.  Trakteer een jubilaris of een leerkracht die met pensioen gaat op een prachtige feestelijke beleving met de hele school. 

Dokter Proktor's Schetenpoeder

Het verhaal start als dokter Proktor samen met zijn buurkindernen Bart en Lize een poeder uitvindt, waar je mooie knallende scheten van gaat laten. Een prachtuitvinding die ze op school gaan verkopen omdat het bijna Koningsdag is. Veilig vuurwerk, dat wil iedereen wel uitproberen. Maar als Dokter Proktor een extra sterke variant uitvindt, waarmee bart bijna naar de maan wordt geschoten, wordt het verhaal spannend. Er zijn dieven die het Raket poeder willen stelen, Bart en Dokter Proktor gaan met een valse beschuldiging de gevangenis in zodat de dieven hun gang kunnen gaan. Gelukkig is Lize daar die op haar eigen wijze de dieven dwars zit. Bart ontsnapt de gevangenis via het riool om het Raketpoeder te redden, maar de dieven zijn er dankzij Lize al gloeiend bij. Spannend, grappig en met een knetterend einde.

Technische gegevens

Tijdsduur: 45 min.  Dokter Proktor's Schetenpoeder kan in een gymzaal, speelzaal, aula gespeeld worden. Max aantal leerlingen per voorstelling: 120. Meerdere voorstellingen op 1 dag mogelijk. Opbouw-Afbouwtijd: 1 uur. Graag hulp bij in- en uitladen. Overleg mogelijk inzake leerlingenaantallen, tijdsduur, lokatie.

Prijs: € 395,-  excl reiskosten, excl 9% BTW