Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Cultuureducatie of Feest op School

Verhalenvertelster Marjo Dames is sinds 1999 actief als verhalenvertelster. Ze heeft Verteltheatervoorstellingen voor alle leeftijden van het primair onderwijs. De voorstellingen passen goed in cultuureducatie. Alle voorstellingen hebben lesbrieven. Voor feestdagen zoals kerstmis, schoolreisjes, een jubileum of juffendag is er ook ruime keuze uit verschillende verhalen met diverse thema's. Sommige verhalen kunnen schoolbreed worden gespeeld. 

Nieuw: Verliefd

'Verliefd' is een voorstelling voor groep 8 PO en groepen 1-2 VO over seksuele vorming: Verliefd zijn, zoenen, zelfbeeld, grenzen stellen en alles wat er bij komt kijken. De voorstelling biedt een prachtige kapstok om daarna in de klas de thema's die aanod komen in gesoprekken uit te diepen.

Thema Kinderboekenweek 2020: En Toen ? 

- VOC: Daar was laats een meisje Loos. 6+ / schoolbreed.  Een verhaal over een meisje dat verkleed als matroos meegaat aan boord van een VOC schip.

contact

De Voorstellingen

De voorstellingen zijn op jeugd-literatuur gebaseerd, of het zijn bewerkingen van oude mythen en legenden. De thema's van de verhalen zijn afgestemd op wat er in het Primair Onderwijs speelt: Kinderboekenweek, Gouden Eeuw, Water-projecten, Anti-pestweek, 2e WO, Techniek-projecten, Milieu-projecten, Kerstmis. Het vertellen wordt met spel en muziek afgewisseld. Door geraffineerd gebruik van decor en attributen en door het inzetten van (life)muziek fragmenten worden de verhalen echte one-woman-shows. Informatief, educatief, intensief, maar nooit saai.  

Door naar Cultuureducatie op Thema

Door naar Onder-Midden-Boven-Bouw 

Door naar de Specials

Schoolbreed: Dokter Proktor's Schetenpoeder.  De Vliegende Hollander.  Juwelen Oma.

Feest op School

Een leuke voorstelling als er feest is op school ? Kerstmis, Sinterklaas, een jubileum of afscheid of 'juffen-en-meesterdag'.  De verhalen zijn 45 minuten lang, maar kunnen in overleg ook worden ingekort en zelfs buiten gespeeld worden. Een aantal verhalen kunnen schoolbreed worden gespeeld: Dokter Proktor's Schetenpoeder, De Vliegende Hollander, Juwelen Oma.

Cultuureducatie

Disciplines: theater, cultuureducatie, literatuur. Kerndoelen 54, 55, 56 komen aan bod. De verhalen kunnen worden aangevuld met drama-workshops in de klas waardoor het receptieve verteltheater gedeelte wordt opgevolgd door een actieve component. 

Marjo speelt door het hele land met haar voorstellingen voor de basisscholen, theaters en bibliotheken. De voorsteling; 'Anna's oorlog' speelde afgelopen jaren in Doetinchem, Heerde, Castricum, Hardenberg, Hilversum, Haarlem, Heerde Rijssenhout, Edam, Groesbeek, Den Bosch, Den Helder, Deventer, in de herinneringskampen Westerbork en Vught en op het vertelfestival 'Alden Biesen' in Belgie. De nieuwste voorstelling 'Spin en Spook' heeft tijdens de kinderboekenweek 2017 op maar liefst 31 plekken in Amsterdam-Oost en Utrecht gespeeld.

 

de Kroonjuwelen      

Informatie

De voorstellingen duren 45 minuten (behalve Anna's Oorlog: 50 minuten)

Kan in speelzalen, gymzalen, theaters

Prijs-indikatie: € 450,-  excl € 50,- reiskosten, excl 9% BTW.  Kijk per voorstelling.

max 120 leerlingen

Lesbrieven beschikbaar

 

contact