Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Winnie de Poeh over Pesten

Winnie de Poeh is een verteltheatervoorstelling voor het primair onderwijs over pesten en vriendschap. Marjo Dames vertelt het verhaal van Kanga en Roe. Ze vertelt en beeldt het verhaal uit met behulp van poppen en maskers. Een vrolijke en interactieve voorstelling voor kleuters met de anti-pesten boodschap: Andere dieren wegjagen, dat doen we niet.

Cultuureducatie regio Hardenberg

In januari 2015 speelde Marjo Dames de kleutervoorstelling voor bijna alle basisscholen in de regio Hardenberg. Ruim 1.100 kinderen van de groepen 1-2 konden meedoen met Winnie de Poeh zijn ochtengymnastiek. Ze leerden gemeen kijken, ze konden zingen en omhoog wijzen zodat Kanga niet zou zien dat kleine Roe gestolen zou worden en ze konden genieten van het verhaal en het spel met de dierenmaskers. Eerst werden de kinderen helemaal meegezogen in het plan om Kanga en Roe weg te jagen, maar dan komen ze er samen met Winnie de Poeh achter, dat pesten en wegjagen geen goed plan is. Je kunt beter samen spelen.         

Winnie de Poeh interactief

Het verhaal

Winnie de Poeh, Konijn en Knorretje zijn ongelukkig omdat er nieuwe dieren in het bos zijn gekomen. Kanga en Roe, de nieuwkomers springen te hard en te hoog. Ze springen zelfs beter dan Konijn. Konijn wordt zo jaloers dat hij Kanga en Roe wil wegjagen. Het pesten is begonnen.   Ze gaan kleine Roe stelen en verstoppen. Kanga zal  haar kindje pas terug krijgen als ze belooft dat ze het bos uitgaat en nooit meer terugkomt. Maar het loopt anders af. Als blijkt dat Konijn heel leuk met Roe kan spelen en als Winnie de Poeh leert springen, worden alle dieren dikke vrienden. 

Reacties 

Reacties leerkrachten: door de afwisseling blijven de kleuters de hele voorstelling heel goed geboeid kijken. Het decor en de poppen zijn prachtig en geven de sfeer van de Winnie de Poeh boeken goed weer.

Technische  informatie

Geschikt voor kleuters en voor groepen 3-4 van het Primair onderwijs. Speelduur: 40 minuten. Maximaal 120 ll. Verduistering niet noodzakelijk. De verhalenvertelster neemt zelf een geluidsset mee. Er is een lesbrief aanwezig met spelopdrachten gericht op buitensluiten-binnensluiten die goed passen bij 'Kanjertraining'. Er is veel afwisseling in vertellen, poppenspel, muziek en er zijn goed gestructureerde interactieve momenten. Prijzen op te vragen via het contactformulier. Richtlijn is € 5,- per leerling.

Winnie de Poeh wordt onder andere aangeboden op de site bij de Cultuurcompagnie Noord-Holland.  Het verhaal is een bewerking van 'het verhaal van Kanga en Roe'      

© A. Milne - verhaal Kanga en Roe uit Winnie de Poeh, Van Goor, Unieboek|Het Spectrum, Houten, 20...