Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Try-Out Juwelen-Oma

2 juli speelt verhalenvertelster Marjo Dames de gloednieuwe voorstelling Juwelen-Oma op de stadsboerderij in Almere Haven. Toegang € 3,- leeftijd, 5+  Stadsboerderij: Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere. Elke zaterdagochtend is er een Boerenmarkt en in een van de boerenschuren vindt de voorstelling plaats. U kunt het niet missen, want Marjo Dames staat voor de deur van de schuur een welkomstlied te zingen en te spelen op haar accordeon.

Oma kroon

Juwelen-Oma

Het verhaal is een bewerking van het populaire kinderboek: 'Oma Boef' van David Walliams. Speciaal voor de komende kinderboekenweek heeft verhalenvertelster Marjo Dames het verhaal tot een verteltheatervoorstelling gesmeed. Boordevol spanning, humor en met ontroerende momenten.

Als oma merkt dat haar kleinzoon Bennie niet graag bij haar is omdat hij haar te saai vindt, neemt ze een kloek besluit. Ze vertelt Ben dat ze haar hele leven Juwelendief is geweest en ze kan hem over alle juwelen die ze gestolen heeft wel een spannend verhaal vertellen. Omdat ze haar laatste droom nooit heeft kunnen waarmaken, maakt Ben een plan om haar daarbij te helpen. Ze gaan de zwaar bewaakte juwelen van de koningin stelen. Een spannende tocht op de scootmobiel, door de wilde rivier en door een donkere tunnel brengt hen in het museum. De bewakers slapen, daar heeft oma wel voor gezorgd. Als ze juist op het punt staan om toe te slaan, volgt er een verrassende ontmoeting met de koningin. Het loopt anders af dan ze gedacht hadden. Aan het einde van de tocht realiseert Ben zich hoeveel hij van zijn oma houdt.

Stadsboerderij Almere

Elke zaterdagochtend is er op het terrein van de stadsboerderij een biologische markt waar u heerlijke en eerlijke producten kunt kopen. Van half 10 tot 13.00 kunt u er terecht. Een fijne koffiecorner is er ook met heerlijke taart. De stadsboerderij is betrokken bij cultuur, al vele jaren werkt theatergroep Suburbia nauw samen met de boerderij. Dit jaar speelt de zomervoorstelling op het terrein van de markt. Vlak naast de deel waar u de try-out van 'Juwelen-Oma' kunt gaan zien.