Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Juwelen-oma Kinderboekenweek

Het thema van de kinderboekenweek 2016 is Opa's en Oma's. Juwelen oma is een grappig en spannend verhaal over een oma en haar kleinzoon die elkaar aanvankelijk niks hebben te vertellen. Pas als ze samen een hele spannende en gevaarlijke onderneming starten, blijkt dat ze veel van elkaar kunnen leren en veel van elkaar gaan houden.

Juwelen-oma KBW 2016

Het verhaal

'Juwelen-oma' gaat over Ben die zijn oma saai vindt. Hij moet elke vrijdag verplicht bij haar logeren en hij weet niet hoe hij de tijd daar door moet komen. Oma stinkt, haar TV is stuk en ze wil altijd scrabble spelen.Maar dan komt Ben er op een ochtend achter dat oma een pot op de keukenplank heeft staan die boordevol Juwelen is. Als hij belooft dat hij aan NIEMAND iets zal verklappen, vertelt oma dat ze de meest gezochte juwelen-dief van het hele land is. In de weken die volgen vertelt ze Ben het ene spannende verhaal na het andere. Dan besluit Ben zijn oma te gaan helpen met haar liefste wens: ze gaan de juwelen van de koningin stelen.

Elkaar waarderen

Op speelse wijze laat het verhaal zien dat elkaar afwijzen de meest voor de hand liggende weg is. Maar zodra Ben en zijn oma echt met elkaar omgaan, kan Ben van oma leren dat hij zijn eigen dromen moet koesteren. Ook al willen zijn ouders niet dat hij loodgieter wordt, hij moet dat zelf serieus blijven nemen. Hij is tenslotte een kei in leidingen en buizen, dat blijkt wel tijdens de diefstal.  Aan het eind van het verhaal is Ben van zijn oma gaan houden, zelfs van haar fluitende gehoorapparaat en haar per-ongeluk-windjes.

Een aanrader voor de kinderboekenweek 2016

Technische gegevens

de voorstelling Juwelen-Oma is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor: scholen-theaters-bibliotheken-festivals. 

Max aantal leerlingen: 120. Prijs: € 395,-  excl reiskosten, excl 6% BTW

ook te boeken via het Verteltheater

foto's: Vibfotografie Hardenberg

de Kroonjuwelen