Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Feest op School

Konijn is Jaloers is een voorstelling over het  accepteren van nieuwkomers. Op speelse wijze wordt verteld dat Konijn en zijn vrienden helemaal niet blij zijn als er nieuwe dieren in hun bos komen. Als dan ook nog blijkt dat die beter en hoger kunnen springen dan Konijn zelf, wil Konijn hen wegjagen. Het plan is om Keine Roe, het kindje uit de buidel van nieuwe zijn mama te stelen. Bolle Beer zal helpen en kleine Knor ook. Maar dan blijkt dat dat allemaal veel moeilijker is dan ze hadden gedacht en er gaat van alles mis. Ten slotte leert kleine Roe Konijn zaklopen. Hierdoor komt Konijn er achter dat het veel leuker is om met elkaar te spelen. Vanaf dat moment worden de dieren dikke vrienden en ze leren elkaar alles waar ze zelf goed in zijn.

Week tegen het pesten: Zaklopen

Feest op school

De voorstelling is zowel educatief als vrolijk, gezellig en spannend. De leerlingen komen na afloop altijd graag de poppen en maskers van dichtbij bekijken en vertellen dan met stralende ogen hoe prachtig ze het verhaal vonden. De kleuters van bs de Duyvecamp in Zwolle vonden het een schitterend feest. Zie ook:   Artikel in de  PEPERBUS

Vertellen en Spelen

Marjo Dames is verhalenvertelster. Naast het gebruik van taal als voermiddel, speelt ze de rollen hier en daar uit. Hiervoor maakt ze gebruik van maskers en poppenspel. Ze begeleidt zichzelf bij het begin- en eind-lied op accordeon. Tijdens de voorstelling kunnen de kinderen op een aantal momenten vanaf hun zitplaats actief meedoen. Hierdoor blijft het voor kleuters alle 45 minuten boeiend en afwisselend. 

Ook Accepteren-Integreren

Op dit moment is in veel gemeentes het onderwerp nieuwkomers actueel. Ook op de basisscholen zullen kinderen komen die nieuw zijn in Nederland. De voorstelling 'Konijn is Jaloers' maakt op speelse wijze haarscherp duidelijk dat pesten geen optie is, Het leidt alleen maar tot gecompliceerde vervelende situaties. Je kunt elkaar maar beter spelenderwijs leren kennen.

Technische gegevens

Geschikt voor 4+ / groepen 1t/m 4 Speelduur: 45 minuten Speelvlak: 3x4 meter  De voorstelling kan zowel in speelzalen als gymzalen en bibliotheken worden gegeven. Voor theaters is er een lichtplan aanwezig.  Marjo dames neemt zelf een eenvoudige geluidsset mee.  Vraag hier een OFFERTE  aan of vraag naar de Speellijst.

Prijsindicatie:  € 4,50 per leerling  ( minimaal 70 ll. - max 120 ll.) ex BTW 6% ex reiskosten. Voor kleinere scholen is overleg mogelijk.