Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Anna's Oorlog kreeg staande Ovatie

De nieuwste verteltheatervoorstelling van Marjo Dames over de Tweede Wereldoorlog komt aan bij het publiek. De voorstelling vertelt het verhaal van een meisje en een jongen van deze tijd die niet met elkaar mogen omgaan omdat de familie van de jongen fout is geweest tijdens de oorlog. Er volgde een staande ovatie na de voorstelling tijdens de Presentatiedag van Theaterbureau Het Verteltheater op 24 november 2014 in Utrecht.

Reacties:

'Vandaag heb ik 'Anna's oorlog' gezien. Het is een verhaal over de Tweede Wereldoorlog, waar Marjo Dames een prachtige voorstelling van heeft gemaakt.' (Marion Hoeffgen / Leren-Creeren)  

Wauw!!! Wat een juweel van een voorstelling!!! Dat kwam binnen! We waren diep ontroerd. Prachtig spel in een mooie mix van heden, verleden en actualiteit. (Ernst Weerstra / Het Verteltheater)

Annas Oorlog Haar

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                          foto: Ernst Weerstra

 

Het verhaal

De verteltheatervoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Beatrijs Nolet. In de voorstelling mag Anna niet met haar nieuwe buurjongen Borre omgaan omdat zijn overgrootvader tijdens de oorlog iets heeft gedaan 'dat je maar beter niet kunt weten'. En bovendien is er een geheimzinnige oude foto van die kale jonge vrouw, wat is het verhaal daarachter?  Door vragen te stellen bij opa en overgrootmoeder komen ze stukje bij beetje meer te weten over jodenvervolging, NSB-ers, helden, verraders en moffenmeiden. Het verleden werpt zijn schaduw op het heden en pas als Anna en Borre alles weten, kunnen ze zich losmaken uit de greep die het zwijgen van de familie op hen heeft.

Herdenken en Vieren

Rond 4 en 5 mei 2015 herdenken we. 'Anna's Oorlog' is een prachtig informatief verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar. De voorstelling wordt op verschillende scholen in Nederland en Belgie ingezet om die herdenkingsperiode rond 4-5 mei vorm te geven. Voor meer informatie en prijzen kunt u onderaan de volgende pagina kijken: Anna's Oorlog