Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Sinterklaas Voorstellingen

Marjo Dames heeft verschillende Sinterklaasvoorstellingen voor peuters, kleuters, en iets oudere kinderen. Eén verhaal gaat echt over Sinterklaas, één verhaal gaat er helemaal niet over, en dat is soms juist prettig tijdens de Sinterklaas gekte. Het derde verhaal gaat vooral over het leven aan boord van een groot schip, hier komt de Sint pas aan het einde in beeld. In de provincie Overijssel waar ze woont, betaalt bij het inhuren van een van de Sinterklaas verhalen geen reiskosten.

Peuters

'Konijn wil vriendschap' Een verhaal over dieren in het bos. Als er een nieuw dier in het bos komt met een kleintje dat ze op haar buik draagt, willen Konijn, Beer en Knor graag vrienden worden. Maar Mama dier vindt dat te gevaarlijk. Omdat Konjn, Beer en Knor zooooo graag met Kleintje willen spelen, vindt er per ongeluk een verwisseling plaats. Knor gaat per ongeluk met Mama mee en Konijn gaat met Kleintje spelen. Gelukkig loopt alles goed af. Het verhaal wordt verteld en gespeeld met muziekfragmenten, poppen en maskers en is door de grapjes en de afwisseling erg geschikt voor peuters. Tijdsduur: 30 min.   Voor iets oudere kinderen bestaat een langere versie van de voorstelling 'Konijn is Jaloers' 

Kleuters

'Schipbreuk'  Sinterklaas en zwarte Piet krijgen onderweg naar Nederland pech met hun boot. Ze komen na veel omzwervingen aan in Nederland. Moe, hongerig en vies. Niemand gelooft dan ook dat ze echt Sint en Piet zijn. Gelukkig is er 1 kind dat hen herkent. Met Sinterklaasliedjes en accordeon begeleiding. Tijdsduur: 30 min

Kleuters +

'De eerste Meisjes-Piet' Als uitgangspunt voor deze voorstelling is het verhaal van de Vliegende Hollander genomen.In deze versie is er een meisje aan boord, die zich stiekem als matroos heeft verkleed. Een stoer en spannend verhaal voor de iets grotere kinderen. Aan het eind ontsnapt het meisje en wordt ze opgevist door Sinterklaas. Ze is het eerste meisje dat Zwarte Piet mocht worden.  Met veel interactie: sjorren aan denkbeeldige touwen en deinen op de muziek. Oude zeemansliedjes zijn een vast onderdeel van de voorstelling, pas aan het einde komen er Sinterklaasliedjes. Marjo Dames begeleidt de liedjes op haar accordeon. Tijdsduur kort: 30 min of lang: 45 min.

Prijzen

Korte voorstellingen 30 min: € 350,- ex BTW 6% In de provincie Overijssel geen reiskosten. Lange voorstellingen: 45 min € 450,- ex BTW 6% In de provincie Overijssel geen reiskosten.