Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Sinterklaas voorstellingen

Marjo Dames heeft twee verhalen voor de Sinterklaas tijd. Sinterklaas-entertainment waarbij ook de oudere broertjes en zusjes geboeid mee zitten te luisteren. De ene voorstelling is een verhaal over Sint en Piet. De andere voorstelling is het verhaal over het spookschip de Vliegende Hollander waarbij het verhaal aan het einde een mooie Sinterklaas-draai krijgt. De verhalenvertelster heeft een mooi Zwarte Pietenpak aan, zonder pruik en zonder schmink.

Peuters

Als u een Sinterklaasfeest organiseert en de kinderen wilt ontstressen is een dierenverhaal dat helemaal niet over Sinterklaas gaat soms wel zo prettig. In het verhaal 'Konijn en zijn Vrienden' komen er nieuwe dieren in het bos. Een grote Mama die haar Kleintje op haar buik draagt. Konijn, Beer en Knor willen graag vriendschap sluiten. Maar bij de eerste ontmoeting gaat er van alles mis. Knor wordt per ongeluk door mama meegenomen en Kleintje en Konijn gaan zaklopen. Grappig, lief, interactief. Het vertellen wordt ondersteund met muziek, poppenspel en maskers

Kleuters

'Schipbreuk'    Sint en Piet zijn onderweg naar Nederland, maar ze komen in een zware storm terecht. Het schip vergaat en ze komen ternauwernood aan land. Als ze na enkele avonturen in nederland aankomen, zijn ze vies en moe. Niemand die hen herkent, het hele feest dreigt in het water te vallen. Totdat er een meisje opstaat, dat hardnekkig blijft beweren dat de oude vieze man die op het bankje in het park zit, Sinterklaas is. Dan neemt het verhaal een verrassende en ontroerende wending. Geschikt voor Sinterklaasfeesten met veel 4+ kinderen.

Kleuters en ouder

'De eerste meisjes-Piet'    Daar was laatst een meisje Loos, die wou gaan varen, die wou gaan varen. Een dapper meisje is stiekem als matroos aan boord van het legendarische schip 'De Vliegende Hollander' gegaan. De kapitein is ongeduldig, hij wil niet wachten totdat de wind uit de juiste richting komt. Hij vaart dwars tegen de wind in de haven uit. Iedereen houdt zijn hart vast of dat wel goed zal aflopen. Het meisje wordt betrapt en ze komt hoog in de mast te hangen voor straf. Maar als het schip een spookschip wordt weet zij te ontsnappen. De stoomboot van Sinterklaas pikt haar op en neemt haar mee  naar Spanje, waar ze de eerste meisjes-Piet wordt.    Geschikt voor Sinterklaasfeesten waarbij veel van kinderen  6-7+ zijn.

Marjo Dames begeleid zichzelf op accordeon. Sinterklaasliedjes. Bij de verteltheatervoorstelling  'de eerste meisjes-Piet' zingt ze vooral zeemansliedjes. Pas aan het einde is er tijd en ruimte voor het Sinterklaasrepertoire.

Liever een Clownsvoorstelling ?

Kijkt u eens op: ChrisChampion.nl

Tijdsduur en prijzen

Schipbreuk is een verhaal van 30 minuten. De meisjes-Piet kan zowel 45 min als 30 minuten worden gespeeld.

Prijs: 30 minuten verhaal: € 300,- ex BTW ex reis. 45 min verhaal € 450,- ex Btw ex reis.