Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Eend met Kerst

Kerstmis is een speciale tijd. Voor veel baisscholen is het een tijd waarin een feestelijke middag of avond voor de hele school wordt georganiseerd. De verteltheatervoorstelling: 'Eend met Kerst' is een prachtig, verrassend, grappig verhaal. De onderliggende boodschap: 'Wees een beetje aardig voor elkaar' wordt op lichte, speelse wijze aangereikt. Doordat verhalenvertelster Marjo Dames het vertellen afwisselt met spel, maskers en voorwerpen blijft het verhaal boeiend voor alle leeftijdsgroepen.  

Reactie nav Kerstavond op de Ludgerusschool in Soest: ' Hai Marjo, Het was een TOP avond!! Kreeg van veel kinderen een positief geluid te horen!! ................................ Nogmaals, het was TOP!! Super bedankt. Hele fijne dagen en wie weet tot ziens! '

Eend met Kerst

Het Verhaal

Het verhaal begint met de vertelster die zich herinnert dat vorig jaar rond Kerst hier in de buurt, was het in dit dorp of een dorp verderop ? Er was iets aan de hand met een gezin. Misschien weten de leerlingen het nog wel, het was ook op het jeugdjournaal geweest. Dat gezin: Vader, moeder en twee zonen hebben een hele nacht in een boom moeten slapen. Hun buurmeisje had hen betoverd. Per ongeluk.  Dan begint het verhaal en maken we kennis met alle spelers. We zien hoe vader en de twee zonen op eendenjacht gaan. Nadat ze eenden hebben geschoten beginnen er vreemde dingen te gebeuren: eenden die langs vliegen en niet geraakt kunnen worden, eenden die gaan aanvallen, memory-kaartjes die plotseling eendenkoppen vertonen, en dan de betovering die als een bliksemflits uit de vinger van het buurmeisje schiet. De volgende ochtend is het hele gezin in eenden veranderd. Waar moeten ze nu slapen ? Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk dat er maar 1 manier is om van de betovering af te komen: beloven dat ze nooit meer zullen jagen. Vader slaat het geweer in 1000 stukjes. Eind goed, al goed.

 

De Voorstelling

Marjo Dames vertelt en speelt. Ze neemt een eenvoudig decor mee. De voorwerpen hebben een ondersteunende functie in het spel. De eenden worden verbeeld met masker-spel. Een grote mand hoog op een trap is het nest in de boom. Muziekfragmenten helpen de spanning op te bouwen. Daarna klinkt er swingende Kerstmuziek.

Technische informatie

Leeftijd: Schoolbreed

Speelduur: 45 minuten.

Speelvlak: 3x5 meter, speelzaal, aula, gymzaal, theater, 

Verduistering: Niet noodzakelijk.

Prijs: € 395,- ex BTW 6%, ex reis € 50 (tot 100 km vanaf Radewijk, daarboven € 100,-)