Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Verhalen-Specials

Kerstmis, Pasen, Sinterklaas-feest, de week tegen Pesten, de nacht van de nacht, halloween, midzomer.  Elk jaar komt het weer terug, elk jaar weer een kans om naar prachtige verhalen van het seizoen te luisteren. 

Week tegen Pesten

In 2016 is de Week tegen Pesten van 19 t/m 23 september. Op basisscholen in het hele land wordt er aandacht aan besteed met pestprotocollen, workshops en voorstellingen. Voor kleuters, onderbouw groep 1-2-3 is er de voorstelling: 'Konijn is jaloers'. Het verhaal is gebaseerd op een Winnie de Poeh verhaal. Marjo Dames gebruikt maskers, poppen, muziek en interactie tijdens het vertellen.

Kerstverhalen

Korte Kerstverhalen ( 20 min) met de sfeer van warmte, saamhorigheid en menslievendheid voor het ware kerstgevoel.  De verhalen worden afgewisseld met het gezamenlijk zingen van oude Kerstliedjes onder begeleiding van accordeonmuziek.  Keuze in overleg. Programma van 2x 30 of 2x 45 minuten.  Reactie na de Gramsberger Kerstviering december 2014: Jij vertelt zo duidelijk; ik zie alles echt voor me gebeuren.

Voor het Primair Onderwijs is er ook het humoristische langere verhaal  'Eend met Kerst ?' (45 min) Een theatervoorstelling over een familie die per ongeluk de kerstdagen als eend in een boom moet doorbrengen.  Reactie van leerkracht na Kerstvoorstelling: Wat een geweldig verhaal, Wat speelde ze leuk in op opmerkingen van kinderen, Prachtig! Laat haar ieder jaar maar komen! 

Sinterklaas voorstellingen

Schipbreuk: Sinterklaas en zwarte Piet komen naar Nederland, maar onderweg lijden ze schipbreuk.  ( 30 min)  met interactieve momenten en natuurlijk met sinterklaasliedjes.

De eerste meisjes-Piet: Een spannend verhaal gebaseerd op ' de Vliegende Hollander'  Hoe Sinterklaas een meisje uit zee opviste dat aan het spookschip was ontsnapt. Met interactieve momenten en accordeonmuziek. Geschikt voor iets oudere kleuters en grotere kinderen bij uw Sinterklaasfeest. (30 min of 45 min)

Paasverhaal

Voorjaar, nieuw leven breekt aan, de wereld is vol beloften. Het prachtige verhaal over de bange haas Leendert die verliefd wordt, doet elke mensenhart sneller kloppen.

de Nacht van de nacht

Het oude indianen verhaal over het ontstaan van het licht mag hierbij niet ontbreken. 'Raaf steelt het Licht' is grappig en spannend tegelijk. Voor heel jong 4+ tot heel oud.