Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

'Juwelen-Oma' gaat verder

De kinderboekenweek 2016 is achter de rug, maar de voorstelling speelt door.

Een grappig en spannend verhaal over een oma en een kleinzoon die samen de juwelen van de koningin gaan stelen. In de onderliggende laag gaat het verhaal over acceptatie van ouderdom en over hoe je opnieuw van elkaar kunt leren houden. Een verhaal met een lach en een traan.

Reacties tijdens de Kinderboekenweek: Luuk (8) uit mijn klas vertelde erg enthousiast over Juwelen oma. Hij had je gezien in Rosmalen/ Marjo Dames speelde gisteren in onze kelder de voorstelling Juwelen oma, naar het boek OMA BOEF van David Walliams. Een leukere opening van de Kinderboekenweek kun je niet krijgen./ Heerlijk wat een leuke, lieve, humoristische en soms ontroerende voorstelling is Juwelen Oma geworden.

Het verhaal is gebaseerd op het razend populaire boek: 'Oma Boef' van de schrijver: David Walliams.

Oma kroon

Het verhaal

Ben moet verplicht elke vrijdag avond bij zijn oude oma logeren. Hij vindt het daar verschrikkelijk: oma stinkt, haar gehoorapparaat piept en ze wil elke avond scrabble spelen. Op een avond belt hij dan ook zijn ouders met de noodkreet dat oma SAAI is en dat ze hem daar weg moeten halen. Dan ontdekt Ben dat zijn oma op de keukenkast een pot vol juwelen heeft. Voor oma zit er nu niks anders op, ze moet bekennen dat ze de meest gezochte juwelendief van het land is. Natuurlijk heeft ze heel wat te vertellen over al die diefstallen. Ben vindt het fantastisch en hij besluit zijn oma te gaan helpen met het vervullen van haar liefste wens: ze gaan de juwelen van de koningin stelen. Gaandeweg de onderneming worden Ben en zijn saaie oude oma, de beste maatjes.  Zie Verder.

Ouderen en jongeren

Ben zijn ouders hebben hele plannen voor hem. Het zijn vooral hun eigen niet waargemaakte dromen die Ben moet gaan vervullen. Ze zijn zo druk met zichzelf, dat ze niet goed zien wat de werkelijke wens van hun zoon is. Het is een bekend thema in veel gezinnen. Ben wil tegen de zin van zijn ouders het liefste van alles loodgieter worden. Dat hij handig is met leidingen en buizen, komt goed van pas tijdens de grote juwelendiefstal.  In dit verhaal blijkt dat oma degene is die met enige afstand naar de situatie kan kijken en die haar kleinzoon kan leren om zichzelf serieus te nemen. Van oma leert Ben dan ook dat het goed is om je hartewensen te koesteren.  

Technische informatie

Juwelen-oma is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdsduur: 45 minuten. Max aantal leerlingen: 120. Prijs: € 395,-  excl reiskosten, excl 6% BTW

ook te boeken via het Verteltheater

foto's: Vibfotografie Hardenberg

de Kroonjuwelen