Marjo Dames is Verhalenvertelster.nl 

Spannend, Ontroerend, Grappig of Cultuureducatief.  Voor elke gelegenheid een passend Verhaal

Maak een afspraak

Kinderen

verhalen kinderen

Volwassenen

verhalen volwassen

Ouderen

verhalen ouderen

Specials

verhalen specials


Nieuws

meer nieuws

Cultuur / Festiviteiten

Verhalenvertelster Marjo Dames heeft Verteltheatervoorstellingen voor alle leeftijden van het primair onderwijs. De voorstellingen passen goed in cultuureducatie. Alle voorstellingen hebben lesbrieven. De verhalen kunnen worden aangevuld met drama-workshops in de klas waardoor het receptieve verteltheater gedeelte wordt opgevolgd door een actieve component. Voor feestdagen zoals kerstmis, schoolreisjes, een jubileum of juffendag is er ook ruime keuze uit verschillende verhalen met diverse thema's. Sommige verhalen kunnen schoolbreed worden gespeeld.  

Top 3:

Anna's Oorlog   10+  over de 2eWO

Juwelen-Oma      6+  over acceptatie van elkaar

Konijn is Jaloers  4+  over vooroordelen en anti-pesten

 

Cultuureducatie

Marjo Dames is sinds 1999 actief als verhalenvertelster. Disciplines: theater, cultuureducatie, literatuur. Kerndoelen 54, 55, 56 komen aan bod.

Marjo speelt door het hele land met haar voorstellingen voor de basisscholen, theaters en bibliotheken. De voorsteling; 'Anna's oorlog' speelde afgelopen jaren in Doetinchem, Heerde, Castricum, Hardenberg, Hilversum, Haarlem, Heerde Rijssenhout, Edam, Greosbeek, Den Bosch, Den Helder, Deventer, in de herinneringskampen Westerbork en Vught en op het vertelfestival 'Alden Biesen' in Belgie.

De nieuwste voorstellingen Dokter Proktor's Schetenpoeder en Juwelen-Oma hebben tijdens de Kinderboekenweek 2015 en 2016 op scholen, in theaters en bibliotheken in Rotterdam, Utrecht, de Bollenstreek, Roermond, Almere, Spijkenisse, Schagen en Amsterdam gespeeld. 

Reacties van klanten nav de Presentatiedag van Vertelbureau 'het Verteltheater' in november 2016: 'Perfect in elkaar, niks meer aan doen! - Marjo is Goed!- Juwelen Oma heel goed'

De Voorstellingen

De voorstellingen zijn op jeugd-literatuur gebaseerd, of het zijn bewerkingen van oude mythen en legenden. De thema's van de verhalen zijn afgestemd op wat er in het Primair Onderwijs speelt: Kinderboekenweek, Gouden Eeuw, Water-projecten, Anti-pestweek, 2e WO, Techniek-projecten, Milieu-projecten, Kerstmis. Het vertellen wordt met spel en muziek afgewisseld. Door geraffineerd gebruik van decor en attributen en door het inzetten van (life)muziek fragmenten worden de verhalen echte one-woman-shows. Informatief, educatief, intensief, maar nooit saai.  

Cultuureducatie op Thema

op Onder-Midden-Boven-Bouw 

en Specials

Feest op School

Bijna alle voorstellingen zijn ook goed in te zetten als het feest is op school. Kerstmis, Sinterklaas, jubilea en afscheid of de verjaardagen van alle juffen en meesters kunnen met een verhaal een goede start krijgen of juist in een verhaal een fijne afsluiting vinden.  De verhalen zijn doorgaans 45 minuten lang, maar kunnen in overleg ook worden ingekort en zelfs buiten gespeeld worden. Een aantal verhalen kunnen schoolbreed worden gespeeld.  

 

de Kroonjuwelen